Hořčičný olej RAW 250ml

Kód: 6144
177 Kč 70,80 Kč / 100 ml
Skladem

Za studena lisovaný v RAW kvalitě. Český výrobek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hořčičný olej RAW 250ml

Sytě žlutý s příjemně pikantní chutí Vás Bohemia Olej Hořčičný prohřeje na těle i duchu. Za studena lisovaný v RAW kvalitě je bohatý na tělu prospěšné fytolátky. Díky svým antibakteriálním a antiseptickým účinkům působí jako přirozený antioxidant a zabraňuje tak kažení potravin. Dá se proto využít jako účinný přírodní konzervant.

Použití v kuchyni

Marinované maso v Bohemia Oleji Hořčičném a směsi koření krásně zkřehne a zachová šťávu. Nakládání zeleniny nebo hub do hořčičného oleje potraviny nejen přirozeně konzervuje, ale také obohatí o příznivé látky a vitamíny v něm obsažené. Vynikne skvěle v kombinaci s koriandrem a černým pepřem i jako součást omáčky či marinády. Zkuste přidat třeba do těsta při pečení chleba. Dodá mu krásně žlutou barvu, nadýchanost a prodlouží i jeho čerstvost.

Olej na pokožku

Díky prohřívacím a prokrvujícím účinkům se tento olej využívá především při masážích. Výborně se vstřebává do pokožky. Využijte k masáži celého těla, prochladlých nohou a rukou, při špatném prokrvení, zatuhlém svalstvu, případně přidejte několik polévkových lžic do úlevné koupele. Hořčičný olej je šikovným pomocníkem i na vlasy. Vmasírujte do pokožky hlavy - díky prokrvujícím účinkům podporuje růst a kvalitu vlasů.

Výživové hodnoty ve 100g výrobku:

Energetická hodnota: 3697 kj/899 kcal
Tuky: 99,8 g
Z toho nasycené mastné kyseliny: 5,35 g
Mononenasycené mastné kyseliny: 70,6 g
Polynenasycené mastné kyseliny: 24,1 g
Kyselina alfa-linolenová (omega 3): 9,82 Nejistota měření: 8%
Kyselina linolová (omega 6): 13,3  Nejistota měření: 8%
Kyselina olejová (omega 9): 19,7  Nejistota měření: 8%
Sacharidy: 0 g
Z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 0,2 g
Sůl: 0 g

Balení: 250ml


RAW kvalita, nerafinovaný, nepražený


Původ: Česká republika 

Značka: Bohemia olej

Expirace: 24 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: