Mořské řasy
Mořské řasy nejsou typické pro náš běžný jídelníček, ale stojí za to je vyzkoušet. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány. Použít je můžete do polévek nebo do luštěninových jídel. Řasy jsou totiž zdrojem bílkovin, enzymů, vlákniny, vitamínů A, B a C, mají vysoký obsah minerálních látek – železo, vápník, zinek, chróm, hořčík, jód a sodík. Řasy pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, používají se jako prevence proti civilizačním chorobám. A takřka nepostradatelný je agar coby rostlinný alternativa želatiny a skvělé ztužovadlo. Hnědá řasa Arame pochází z Tichého oceánu, obsahuje hodně jódu, vápníku a železa. Arame má nasládlou chuť, což způsobuje vysoký obsah přírodního cukru. Jestli jste se po přečtení výhod rozhodli řasy vyzkoušet, začněte právě u Arame, nezklame Vaše očekávání...