Rýže dlouhozrnná natural BIO - 500g
Kód: 111009Související produkty
Detailní popis produktu
Rýže dlouhozrnná natural 500 g BIO
Rýže s dlouhými, špičatými zrníčky v biokvalitě. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. V české kuchyni je to velmi oblíbený typ rýže. Při správné přípravě se neslepuje.
U rýže s názvem natural je potřeba počítat s trochu delší dobou přípravy. Natural rýže vám to ale vynahradí rychlejším pocitem zasycení.
Využití:
- příloha - rýži lze využít jako přílohu k slaným zeleninovým i masovým pokrmům
- rizoto - klasickým způsobem můžete rýží smíchat se zeleninou a kořením dle libosti
- smažená rýže - po uvaření můžete rýži na větším množství oleje společně se zeleninou smažit asi 2 minuty, nakonec přidejte rozmíchaná vajíčka a krátce dosmažte, stačí už jen kořením dochutit
- rýžový salát - rýži po vychladnutí smíchejte dle fantazie s různými ingrediencemi, my doporučujeme vařené fazolové lusky, vlašské ořechy, osmahlou cibulku a žampióny, nakonec zasypte čerstvou petrželkou a zalijte zálivkou z octa, hořčice a oleje
Rýže pochází z tropických oblastí Asie a Afriky. Domestikována byla přibližně před 10 000 lety a dnes je jednou z nejdůležitějších obilovin světa. Jako hlavní příjem potravy ji má asi 1/4 obyvatelstva zeměkoule. Z rýže se vyrábí mouka, nápoje, dezerty, ale také pivo nebo víno. Buddhističtí mniši z rýže vytváří známé mandaly a rýžový papír je hojně využíván v umění.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Rýže dlouhozrnná*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rýže |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.